Zomercarnaval in Rotterdam

We zijn gewend om carnaval te zien als een winters evenement over het omdraaien van de werkelijkheid. Op veel plaatsen wordt het groots gevierd, en zodra het evenement is afgelopen, begint men waarschijnlijk met het organiseren van het evenement voor het volgende jaar.

Deze manier om carnaval te vieren is heel typisch voor de Nederlandse regio Noord-Brabant, waar mensen in februari vakantie nemen om er de hele week bij te zijn. Maar er is ook een ander carnaval, dat in de zomer wordt gevierd, wanneer het weer beter is (of in ieder geval minder koud), en het brengt iedereen samen, vooral degenen die vanuit het Caribisch gebied en Suriname naar Nederland zijn verhuisd.

Wat is Zomercarnaval en waarom wordt het in Rotterdam gevierd?

Ik weet niet of u zich bewust bent van het feit dat Nederland kolonies had, zoals Curaçao, Aruba en Suriname. In 1984 wilde een groep studenten, die in Rotterdam woonden, Carnaval op dezelfde manier vieren als ze gewend waren in het Caribisch gebied, waar het warmer is.

Het idee was een succes, en zo werd het van een klein Caribisch feest een groot driedaags feest waar zoveel mensen uit het hele land aan deelnamen, en niet alleen. Vandaag de dag is het zomercarnaval in Rotterdam zelfs een van de grootste in Europa.

Het draait allemaal om Caribische cultuur

Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel moeite deze groepen mensen doen om carnaval te vieren, om een deel van hun cultuur te laten zien tijdens het evenement, en hoe alle mensen die deelnemen aan het grote feest geduldig wachten op de optocht, dansen op straat terwijl ze typische gerechten uit het Caribisch gebied eten en drinken. U vindt er ook veel kraampjes met typische kleding en sieraden.

De parade draait om muziek, dans, kostuums, bloemen en elk jaar voegt elk Caribisch land er iets aan toe, waardoor er een buitengewone fusie van culturen en kunst ontstaat.

In de parade ziet u meisjes en jongens, jonge en minder jonge mensen. Ze zijn allemaal trots op hun kostuums en blij om iets van hun cultuur mee te nemen naar de plaats waar ze wonen en het te delen met de grote menigte om hen heen.

Rotterdam is een voorbeeld van een diverse stad; het is een smeltkroes van ongeveer 180 nationaliteiten. Stelt u zich nu eens voor dat ze allemaal samen naar het stadscentrum gaan om te dansen en carnaval te vieren.

Het is gewoon prachtig, nietwaar?

De koningin, de koning en de trommelwedstrijd

In de week voordat het zomercarnaval https://znaki.fm/nl/events/zomercarnaval-in-rotterdam/ plaatsvindt, is het mogelijk om online te stemmen voor de koningin en de koning van het evenement. De stemming is gebaseerd op hoe ze dansen, en natuurlijk kunt u ook uw keuze maken op basis van uw smaak over de kleurrijke en gedetailleerde gebruiken die ze dragen.

Een ander belangrijk moment van het carnaval is de drumwedstrijd, u zult uw oren niet geloven en het enige wat u wilt doen is dansen op het ritme en dromen van witte zandstranden!

Als u eind juli in Rotterdam bent (de data zijn altijd in de laatste week van de maand), mis het dan niet!

En last but not least, het evenement is letterlijk voor iedereen, ook voor de allerkleinsten.

No comments

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *